Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Frukostseminarium online: Parallella sanningar i skogsdebatten?

Lena Gustafsson, SLU och Lars Högbom, Skogforsk

Det senaste halvåret har skogen, och vad vi ska använda den till, debatterats flitigt. Men hur kan det komma sig att det verkar finnas parallella sanningar om skogens klimatnytta och den biologiska mångfalden? På det här seminariet försöker vi reda ut frågetecknen. Medverkar gör Lena Gustafsson, professor emeritus vid SLU, och Lars Högbom, docent vid SLU och verksam som seniorforskare vid Skogforsk.

I den allt mer polariserade och infekterade debatten om skogen förs olika bilder fram, bilder som kan låta som parallella sanningar. Är skogsbruket en miljöhjälte eller Sveriges största klimatbov? Är aktivt skogsbruk lösningen eller problemet på klimatutmaningen? Och hur är egentligen tillståndet för den biologiska mångfalden i skogen? Blir det bara värre – eller bättre?

Från olika håll hörs argument, statistik och fakta som lätt kan låta som totala motsatser. På webbinariet försöker vi reda ut vad det egentligen är man pratar om, och varför man får olika svar beroende på hur man formulerar frågan.

Forskaren Lars Högbom, som bedriver projektet Skogens kol vid Skogforsk, berättar om kolets kretslopp i skogen och varför olika gränssnitt ger olika svar på frågan om skogen och klimatet. Lena Gustafsson, professor emeritus i ekologi vid SLU, ger en bild av tillståndet för den biologiska mångfalden i skogen och vilka perspektiven är som lyfts fram i debatten.

Webbinariet livesänds via Microsoft Teams. Som deltagare har du möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion under webbinariet.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan senast kl. 18.00 söndag 24 oktober.

Anmälan

måndag 25 okt

Evenemangs­information

Tid: 25 oktober 2021 kl. 8:00 - 9:00

Plats: Livesändning via Microsoft Teams
Arrangör: Skogssällskapet
Riktar sig till: Skogsägare och andra intresserade
Kostnad: Kostnadsfritt

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.