Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Skogssällskapet söker hållbarhetschef

Till Skogssällskapet söker vi nu en hållbarhetschef som ansvarar för vår avdelning för ”kunskaps­utveckling och hållbarhet”.

Tjänsten är en nyckelposition på företaget och du kommer att arbeta nära VD och styrelse med en stor påverkansmöjlighet på företagets fortsatta förändringsresa och den skogliga kunskapsutvecklingen.

Tjänsten

Hållbarhetchefen ansvarar för Skogssällskapets övergripande hållbarhetsarbete samt anslags- och utlysningsprocess. Uppdraget omfattar omvärldsanalys inom skogsområdet, samt att ha täta kontakter med forskare, lärosäten och andra institutioner som är verksamma inom skoglig kunskapsutveckling. I uppdraget ingår också opinionsbildning för att nå ut med ny kunskap till både samhälle och skogsägare. Avdelningen ansvarar för Skogssällskapets arbete med skogsbruks- och miljöcertifiering. Dessutom har man ett ansvar för skogsskötselfrågor och arbetar inom detta område med både kompetensutveckling och kvalitetsfrågor. I uppdraget som Hållbarhetschef ingår att:

 • Ansvara för det övergripande hållbarhetsarbetet inom koncernen
 • Ansvara för stiftelsens anslags- och utlysningsprocess
 • Omvärldsbevaka, nätverka och bygga relationer i branschen
 • Synliggöra forskningsrön och bidra till skoglig kunskapsutveckling
 • Bedriva extern opinionsbildning kring strategiskt viktiga frågor
 • Ansvara för kompetensförsörjning- och utveckling inom Skogssällskapet kring hållbarhet
 • Bereda underlag samt vara föredragande i styrelsen
 • Ha personalansvar för avdelningens medarbetare (1 person) som driver arbetet med skogsskötsel- och certifieringsfrågor.

Profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom skog, biologi, naturresurs eller motsvarande, forskarerfarenhet är meriterande. Du har flerårig arbetslivserfarenhet med gedigen kunskap av den skogliga näringen i ledande positioner. Du är analytisk, förtroendeingivande och har stor integritet i ditt yrke. Din kommunikativa förmåga i såväl tal som skrift är mycket god och du trivs i rampljuset. Du är en relationsbyggare som är aktiv i nätverkandet. Du driver dig själv framåt och har en förmåga att leverera en hög kvalitet i ditt arbete. Du delar Skogssällskapets värderingar - öppenhet, respekt, proaktivitet och kundfokus.

Företagspresentation

Skogssällskapet är en allmännyttig stiftelse som arbetar för hållbar utveckling av skog och mark. Vårt förvaltningstjänst hjälper privata och offentliga kunder att sköta skogen hållbart – ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Vi har 25 kontor över hela landet – från Vilhelmina i norr till Hässleholm i söder – samt även verksamhet i Finland, Lettland och Litauen. Vi förvaltar skogen utifrån varje ägares egna mål och har inga ägarintressen i sågverk eller industri.

Placeringsort

Skogssällskapets huvudkontor ligger i Göteborg, men placeringsort kan vara vid något av våra större kontor. Överenskommelse sker vid tillsättning av tjänsten.

Ytterligare information om tjänsten:

 • Calle Nordqvist, VD, tel.031-335 66 32
 • Anna-Karin S Öjerskog, HR-chef, tel.031-335 66 11
 • Thies Eggers, facklig representant SACO, tel. 018-140109

Ansökan

Maila din ansökan med bifogat CV och personligt brev till rekrytering@skogssallskapet.se så snart som möjligt, dock senast 23 maj. I ämnesraden i mailet skriver du HC1905. Vi kommer att behandla ansökningar och inleda intervjuer löpande.