Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Skogssällskapet söker virkesadministratör

Nu söker vi en strukturerad virkesadministratör som gillar utveckling. Placering i Göteborg eller på något av våra andra större kontor.

Skogssällskapet har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare i mer än 100 år. Vi hjälper våra kunder att utveckla sin fastighet – oavsett om målet är att maximera avkastning, naturvärden eller att bedriva jakt. Med våra erfarna rådgivare blir det enklare att äga skog. Genom att vinsten delas ut till skoglig forskning så bidrar vi till en hållbar utveckling av skog och mark, vilket vi är väldigt stolta över. Verksamheten finns i Sverige, Finland och Baltikum.

I rollen som virkesadministratör kommer du vara delaktig i processerna inom virkesförsäljning, produktion och virkesadministration. Du ingår i ett team som gemensamt ansvarar för det administrativa arbetet inom virkeshandel och redovisning. Tjänsten innebär ett tätt samarbete med våra sex produktions- och virkesansvariga, som har till uppgift att ansvara för den skogliga produktionen i vår rikstäckande förvaltning. Du arbetar i det operativa flödet och virkesadministration är en viktig del i kedjan, där helheten gör att vi lyckas. Ditt fokus ligger på virkesredovisning och du arbetar med uppföljning av virkesköp och virkesförsäljning. Du ska hantera, analysera och dra slutsatser ifrån stora datamängder och komplex information. Månadsavstämningar, fakturering, avräkningar och transportredovisning är en del av arbetet. Tjänsten är heltid och placeras med fördel på huvudkontoret i Göteborg men vi är öppna för en dialog om placering på något av våra andra större kontor.

Du har en skoglig eller ekonomisk högskoleutbildning där erfarenhet av virkesadministration är meriterande. Det är en fördel om du har arbetat med bokslut och budget. Vi utgår ifrån att du har goda IT-kunskaper och datorvana, vi arbetar i systemen VIOL, FAGUS och Agresso. Implementering av VIOL 3 ligger i närtid. Det här är ett jobb för dig som har god planeringsförmåga, är noggrann och strukturerad och på samma gång flexibel. Du är driven, proaktiv, är road av utvecklingsarbete och vill tillsammans med teamet jobba för ständiga förbättringar. Öppenhet och prestigelöshet är viktiga egenskaper för att lyckas.

Ditt arbete är en viktig del i att bygga ett starkt förtroende för Skogssällskapet och att bredda vårt nätverk bland skogsägare. Vår organisation är målstyrd, vi leds av våra värderingar och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är öppenhet, respekt, proaktivitet och kundfokus.

Ytterligare information:

  • Pontus Larsson, Produktions- och virkeschef, tel. 031-335 66 34
  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, tel. 031-335 66 11

Fackliga kontakter:

  • SACO: Thies Eggers, tel. 018-14 01 09
  • Ledarna: Bengt Furenäs, tel. 033-10 62 03
  • Unionen: Christer Änghede, tel.031-335 66 08

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev så snart som möjligt, dock senast 22 november. Maila ansökan till rekrytering@skogssallskapet.se och märk den med VA1913. Vi kommer att behandla ansökningar och inleda intervjuer löpande så vänta inte.