Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Affärsområdeschef – egen skog

Nu söker Skogssällskapet en affärsområdeschef som ska ansvara för att förvalta och utveckla Skogssällskapets egna skogsinnehav.

Skogssällskapet har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Vi erbjuder hållbar utveckling och förvaltning av skogsfastigheter till privata och offentliga skogsägare samt äger och utvecklar egna skogsinnehav. Vi gör det enkelt att äga, bruka och förvärva skog. Genom vår samlade kompetens förverkligar vi kundernas mål med sitt skogsägande och berikar skogarna på olika värden - ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Vi erbjuder en professionell, oberoende rådgivning och är fria från ägarintresse i skogsindustrin. I våra egna skogar testar och utvecklar vi nya metoder och stödjer forskningsprojekt, vilket ökar kunskapen om hållbart skogsbruk. Skogssällskapet finns i Sverige, Finland och Lettland och huvudkontoret ligger i Göteborg.

Som Affärsområdeschef ansvarar du för att förvalta och utveckla Skogssällskapets egna skogsinnehav i Sverige, Finland och Lettland samt identifiera nya möjligheter till lönsamma investeringar. I dagsläget uppgår den egna skogen till ca 50 000 ha. Du har personalansvar för två affärsutvecklare och en administrativ support och arbetar tätt tillsammans med ca 20 st skogsförvaltare i företaget. Din framgång mäts förutom i sedvanliga branschnyckeltal också i nytänkande, kvalitet och lärande.

Den egna skogen utgör viktiga ekonomiska värden men är också en inkubator för nya idéer gällande modernt och hållbart skogsbruk. Målet är att bli branschens bästa skogsförvaltare och som Affärsområdeschef är din roll avgörande för att skapa rätt förutsättningar.

Affärsområdeschefen ingår i företagsledningen och rapporterar till VD.

Vi erbjuder

En viktig och ansvarsfull roll med stora möjligheter att påverka morgondagens skogsbruk. Du ansvarar för en lönsam och långsiktigt hållbar förvaltning av Skogssällskapets skogsinnehav. Rollen ger också möjlighet att delta i och driva spännande utvecklingsprojekt.

Vi söker dig som har

  • Gedigen bakgrund från organisationer som verkar inom den skogliga näringen
  • Kvalificerad ledarerfarenhet – t ex lett en region eller ett större team och gärna även erfarenhet från arbete i en ledningsgrupp
  • Skoglig utbildning eller annan relevant akademisk utbildning i kombination med skoglig erfarenhet

För att lyckas i rollen

Rollen är både starkt strategisk och samtidigt operativ vilket ställer stora krav på dig som person. Du ser möjligheter, har stark initiativ- och drivkraft och är självgående med stor uthållighet. Som ledare är du också en viktig kulturbärare på Skogssällskapet och inspirerar andra genom ett tydligt kundfokus, proaktivitet och affärsmässighet. Förtroendet för dig vilar på ett prestigelöst förhållningssätt, ett naturligt sätt att kommunicera och engagera samt förmåga att skapa starka relationer med såväl interna som externa parter.

Ansökan och ytterligare information

I denna rekrytering samarbetar vi med Based On People. Välkommen med din ansökan snarast.

Önskas ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med Torbjörn Malmström, tfn 070-287 36 00, Bengt Olander, tfn 072-326 44 88 eller Jon Spjuth, tfn 076-160 09 16. Ansökningar och kontakter behandlas löpande och konfidentiellt.

Har du frågor om Skogssällskapet är du varmt välkommen att kontakta Calle Nordqvist, VD, tfn 031-335 66 32 eller Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, tfn 031-335 66 11.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.