Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Regionchef västra Götaland

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag med en varierande roll där det finns stora möjligheter att utvecklas som ledare. Våra medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap, tydliga mål och en stolthet och trivsel bland våra medarbetare.

Som regionchef har du ett genuint intresse av att utveckla människor och göra affärer. Du motiverar till ett aktivt medarbetarskap, där du och ditt team medverkar till företagets övergripande strategiska mål – ett växande, lönsamt och väl sammanhållet Skogssällskapet. Ditt huvudsakliga fokus är att genom ett stort engagemang skapa framdrift och affärsmässighet i försäljningsarbetet av Skogssällskapets tjänster. Med erfarenheter från tidigare uppdrag inom skogsbranschen ansvarar du för att säkerställa kvalitet, kundnöjdhet och effektivitet i leverans gentemot kund. Du coachar och leder ditt team som består av sju skogsförvaltare och en produktions- och virkesansvarig utspridda på ett antal orter i regionen. I samarbete med marknadschefen och dennes team planerar och genomför du och ditt team marknads- och kundaktiviteter. Genom Skogssällskapets egna skogsinnehav finns unika möjligheter att bjuda in till visningar av ett hållbart skogsbruk för potentiella och befintliga kunder.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen har du en mycket god förmåga att kombinera affärsmässighet, ett högt driv och tydliga förväntningar med prestigelöshet och förmågan att lyssna. Du är kommunikativ, trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete. Vi förutsätter att du är organiserad, arbetar strukturerat och har förmågan att hantera en stor bredd av arbetsuppgifter. Du bidrar med din kompetens och energi i olika forum för att utveckla hela Skogssällskapet. Vår organisation är målstyrd, vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Uppdraget ställer krav på att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Din förmåga att analysera resultat, nyckeltal och måluppfyllnad är viktig, liksom att skapa handlingsplaner och arbeta med ständiga förbättringar och ökad måluppfyllnad. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är en självklarhet.

Du har relevant eftergymnasial utbildning och dokumenterad ledarerfarenhet på en såväl strategisk som operativ nivå, gärna i en geografiskt spridd organisation. Du har erfarenhet från ett resultatansvar och av affärsmässiga frågeställningar.

Tjänsten utgår från något av regionens kontor i Skövde, Vänersborg, Göteborg eller Ullared men att resa såväl inom regionen som utanför för att möta medarbetare och kunder är en självklarhet. Vi vill också möjliggöra för alla våra medarbetare att delvis arbeta hemifrån. I din roll har du ett nära samarbete med övriga regionchefer och du rapporterar till chefen för affärsområde Sverige, tillika VD. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

I denna rekrytering samarbetar vi med Based On People.

Läs mer och ansök på deras webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.