Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Vi söker regionchef till Värmland

Vi växer och utökar vår verksamhet i västra Svealand och delar upp regionen i två delar. Vi söker därför dig som vill bli vår nya regionchef med ansvar för verksamheten i Värmland.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag i en roll med stor variation. Våra medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap, tydliga mål och en stolthet och trivsel bland våra medarbetare.

Därför ska du välja Skogssällskapet

Skogssällskapet erbjuder en utvecklande och trivsam arbetsplats med över 100 års erfarenhet och hög trovärdighet. Vi är en affärsmässigt driven verksamhet där vårt uppdrag är att infria skogsägarnas målsättningar. Vi är ett målstyrt företag som vägleds av våra värderingar och där en betydande del av vinsten går till forskning för att utveckla hållbart skogsbruk. Som fristående aktör verkar vi utan eget intresse inom råvaruindustrin. Du erbjuds ett spännande, brett och kvalificerat uppdrag och samtidigt har du ett team av specialistkompetenser som hjälper dig och ditt team att lyckas.

Våra förväntningar på dig

Som regionchef har du ett genuint intresse av att utveckla människor och göra affärer. Du motiverar till ett aktivt medarbetarskap, där du och ditt team medverkar till företagets övergripande strategiska mål – ett växande, lönsamt och väl sammanhållet Skogssällskapet.

Genom ditt stora engagemang skapar du framdrift och affärsmässighet i försäljningsarbetet av Skogssällskapets tjänster. Med erfarenhet från tidigare uppdrag inom skogsbranschen ansvarar du för att säkerställa kvalitet, kundnöjdhet och effektivitet i leverans gentemot kund. Du coachar och leder ditt team som består av fem skogsförvaltare och en produktions- och virkesansvarig. Regionen innefattar Värmland och således kontoren i Karlstad och Torsby.

Uppdraget ställer krav på att obehindrat kunna röra sig mellan operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter. Din förmåga att analysera resultat, nyckeltal och måluppfyllnad är viktig, liksom att skapa handlingsplaner och arbeta med ständiga förbättringar och ökad måluppfyllnad. Erfarenhet av förhandlingar och långsiktiga kundrelationer är en självklarhet. Som regionchef planerar och genomför du tillsammans med dina medarbetare och stöttning från marknadsavdelningen olika marknads- och kundaktiviteter. Genom Skogssällskapets egna skogsinnehav finns unika möjligheter att bjuda in till visningar av ett hållbart skogsbruk för potentiella och befintliga kunder.

Du har ansvar för den operativa verksamheten och bidrar samtidigt i strategiska frågor inom affärsområde Sverige. Vår organisation är målstyrd, vi vägleds av våra värderingar och lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Skogssällskapets värderingar är kundfokus, proaktivitet, öppenhet och respekt.

Vad vi söker hos dig

För att vara framgångsrik och trivas i rollen ser vi följande ledaregenskaper som viktiga: Prestigelöshet och förmågan att lyssna i kombination med en god affärsmässighet och högt eget driv. Du är kommunikativ, trygg i dig själv och besitter en beslutsamhet och uthållighet när det gäller att driva förändrings- och förbättringsarbete. Du utövar ett engagerat och närvarande ledarskap med ett stort intresse för människor. Du bidrar med din kompetens och energi i olika forum för att utveckla hela Skogssällskapet.

Du har akademisk utbildning inom skog alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du har dokumenterat goda ledaregenskaper och är van att hantera resultatansvar och affärsmässiga frågeställningar. Du har ett stort intresse av och förståelse för skogsförvaltning.

Anställningen

Tjänsten som regionchef löper tillsvidare på heltid. Du utgår från kontoret i Karlstad eller Torsby. I din roll har du ett nära samarbete med övriga regionchefer och du rapporterar till chefen för affärsområde Sverige. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners Länk till annan webbplats. senast den 1 oktober.

Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar (personlighetsprofil och logisk slutledningsförmåga). Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg.

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Ytterligare information om tjänsten:

  • Pontus Larsson, affärsområdeschef Sverige, 031-335 66 34
  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, 031-335 66 11

Fackliga kontakter:

  • SACO/Naturvetarna Fredrik Jönsson, 0500-41 01 47
  • Ledarna: Thomas Lindström, 060-64 14 67
  • Unionen: Eva Eriksson, 0521-57 60 62

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.