Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region Norrland

Regionchef Birgitta Löthman skriver om det aktuella läget i Norrland.

Efterfrågan på timmer är god i vår region, men vi kämpar samtidigt med avsättningen av massaved och bränsleved. Nedläggningen av papperstillverkningen på Ortviken, SCA:s pappersbruk i Sundsvall, får stora effekter på den regionala avsättningen.

I somras kom nyheten om att Holmen köper Martinsons, med deras två sågverk i Bygdsiljum och Kroksjön. Skogssällskapet har inga ägarintressen i sågverk eller industri, vilket vi är stolta över. Som fristående aktör på virkesmarknaden har vi möjlighet att förhandla med många olika aktörer, men vi påverkas givetvis av de lokala förutsättningarna och jobbar just nu hårt för att hitta de bästa affärerna åt våra kunder. Eftersom en avverkning oundvikligen ger både timmer och massaved är det en utmanande situation att hitta bra avsättning för båda delarna.

Under hösten har vi i regionen haft två utbokvällar i Stockholm och en träff för kvinnliga skogsägare i Sundsvall. En tredje utboträff i Stockholm är inplanerad till 18 november. Vi berättade om hur vi hjälper skogsägare till ett enklare och rikare skogsägande, under tjejträffen pratade vi även om generationsskiften och skatter, och på utboträffarna om virkes- och fastighetsmarknaden. Deltagarna visade stort intresse och engagemang kring ämnena, som ledde till spännande diskussioner. Vi har fortsatt dialog med mer än hälften av de anmälda som har visat ett fortsatt intresse för vår skogsförvaltning.

På Skogssällskapet har vi en noggrann och löpande bevakning på lokala och nationella riktlinjer kopplat till den pågående coronapandemin, och ser till att alla våra möten och evenemang genomförs på ett ansvarsfullt sätt. Tveka inte att höra av dig till din skogsförvaltare eller till mig om du har frågor eller funderingar.

Birgitta Löthman

Regionchef Norrland
Karta region Norrland

Region Norrland innefattar länen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, samt norra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Östersund, Sundsvall, Umeå och Vilhelmina.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.