Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region västra Götaland

Regionchef Olof Stenström skriver om det aktuella läget i västra Götaland.

Vi har ett ovanligt år med den pågående coronapandemin. På region Västra Götaland har vi klarat oss utan sjukdomsfall vilket vi självklart är glada och tacksamma för.

Barkborrarna har fortsatt sina härjningar, runt Skövde har vi haft störst angrepp medan nere i Halland mycket begränsade angrepp. Ny teknik, som till exempel drönare, är ett bra hjälpmedel för att jaga barkborrar och något vi använder allt mer.

Vi har god avsättning på i stort sett samtliga sågbara sortiment, men avsättningen för massaveden är lite mer komplicerad och vi får jobba hårdare för en så bra avsättning som möjligt. Stora lager på bränsleved i hela norra Europa skapar en svag marknad även för detta sortiment vilket skapar utmaningar.

I Halland säljs nu förhållandevis stora arealer skogsmark som är möjlig att förvärva både i bolagsform samt som privatperson. Är du intresserad av att köpa mark, ta kontakt med din lokala skogsförvaltare på Skogssällskapet.

Efter lång och trogen tjänst på Skogssällskapet går Geir Eriksen, en av våra förvaltare på Skövdekontoret, i pension under 2021. Vi är nu inne i slutskedet av rekrytering av efterträdare till Geir. Målet är att ha en ny skogsförvaltare på plats runt årsskiftet, så att det finns gott om tid för Geir och den nya skogsförvaltaren att jobba parallellt och för den nya skogsförvaltaren att växa in i rollen. Har du frågor kring Geirs pensionsavgång, tveka inte att kontakta Geir eller mig.

Nu inför årsskiftet jobbar vi för fullt med nästa års kundbudgetar, något som sker i dialog med er som är kunder. Med en bra budget får vi framförhållning inför alla åtgärder i skogen, och förutsättningar att utveckla din skogsfastighet så att både du och din skog blir rikare.

Olof Stenström

Regionchef västra Götaland
Karta region västra Götaland

Region västra Götaland innefattar länen Västra Götaland och Halland. Här finns kontor i Göteborg, Vänersborg, Skövde och Ätran.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.