Aktuellt från region västra Svealand

Regionchef Harald Nylinder skriver om det aktuella läget i västra Svealand.

På Skogssällskapet i västra Svealand avslutade vi 2020 med att förstärka vår organisation med Rickard Undevik som blir ny skogsförvaltare i Dalarna. 2021 börjar vi på samma sätt och förstärker nu med ytterligare en skogsförvaltare i Värmland – Fredrik Glänfäldt. Vi är nu fyra förvaltare i Värmland, tre förvaltare i Dalarna och tre förvaltare i Västmanland/Örebro. Alla redo att göra era skogar rikare!

Allt fler skogsägare i regionen verkar uppskatta att ha en fristående kontakt för sin skog och den ökande förvaltningsarealen gör det möjligt för oss att kontraktera bättre virkesaffärer och entreprenörsavtal. Vi har dessutom fått flera nya kunder som äger skogsfastigheter i anslutning till befintliga kunders skogsfastigheter – det goda ordet sprider sig och gör att vi kan öka effektiviteten hos våra skogsförvaltare och entreprenörer, vilket är positivt för både dig som kund, för våra entreprenörer och för våra skogsförvaltare.

För att maximera våra kunders virkesintäkter har vi för första kvartalet 2021 tecknat virkesavtal med drygt 20 olika företag, för leverans av virke från budgeterade avverkningar. Köparna är allt ifrån stora koncerner till små lokala sågverk. Vi kommer även att fortsätta med att vid behov flytta virke från regionen för att ta prisfördelar i andra delar av landet. Allt för att öka våra kunders lönsamhet. Inplanerat är till exempel nya tåg från Dalarna/Värmland till södra Sverige och båtar för granbarkborretimmer via Mälaren och Vänern ut i Europa.

Vi ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans er!

Harald Nylinder

Tidigare regionchef västra Svealand
Karta region västra Svealand

Region västra Svealand innefattar länen Västmanland, Örebro, Värmland, Dalarna samt södra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Västerås, Falun, Karlstad och Torsby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.