Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region östra Svealand

Regionchef Hans Lindberg skriver om det aktuella läget i östra Svealand.

Sommaren går mot sitt slut och den har varit varm och skön, även för granbarkborren som har haft en ”bra” sommar och har svärmat två gånger. Det innebär att vi nu fokuserar på att inventera våra kunders skogar och planera rätt åtgärder för att ta vara på virkesvärdena i skadad skog och förebygga framtida angrepp.

Industrin fortsätter att gå som tåget och priserna har börjar vandra uppåt. Vi ser ingen avtrappning under tredje kvartalet, förhoppningsvis håller denna trend i sig även under kvartal fyra i år.

På personalsidan har vi förstärkt med en ny skogsförvaltare som heter Jacob Mörner. Han kommer närmast från Metria och har tidigare även jobbat på Ludvig & Co. Jacob kommer att sitta på vårt kontor i Nyköping och jobba i Sörmland. Vi har även en vikarie som heter Fredrik Löwen som kommer att jobba med skogsförvaltningen i Uppland och vara placerad i Uppsala. Fredrik kommer att stötta upp under en medarbetares sjukskrivning.

Under sommaren har vi fått förtroendet att förvalta Flens kommuns skogar vilket känns riktigt kul. Vi ser fram emot att samarbeta med kommunen och hjälpa dem att nå sina mål med skogen.

Nu blickar vi framåt mot en spännande och trevlig höst!

Hans Lindberg

Regionchef östra Svealand
Karta region östra Svealand

Region östra Svealand innefattar länen Uppsala, Stockholm, Södermanland samt Gotland. Här finns kontor i Uppsala, Stockholm, Nyköping och Visby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.