Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region Norrland

Regionchef Birgitta Löthman skriver om det aktuella läget i Norrland.

Här i Norrland har vintern kommit med både snö och kyla. Härligt med vinterväder och samtidigt positivt för arbetet med avverkningar i skogen när marken är frusen.

Vi jobbar nu för fullt med årsboksluten och att färdigställa våra kunders budgetar inför nästa år. Budgeten som vi tar fram är en viktig del i planeringen av verksamheten på din skogsfastighet, så att vi hjälper dig att utveckla din skogsfastighet i den riktning som du vill.

I veckan publicerades en debattartikel signerad Eivor Mettävainio, skogsförvaltare i Jämtland, och Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, i Östersunds-Postens nätupplaga. I debattartikeln lyfts frågan om skydd av fjällnära skog och ersättning till markägare, och den kortsiktighet som under lång tid präglat frågan. Skogssällskapet kräver i debattartikeln att Sveriges riksdagspolitiker tar sitt ansvar och fattar långsiktigt hållbara beslut om skyddet av skog i fjällnära områden. Här kan du läsa debattartikeln

Efter tio år på Skogssällskapet avslutar jag min anställning vid årsskiftet för att börja på Ludvig & Co i januari. Mats Magnusson, som har lång erfarenhet av olika ledarroller på Skogssällskapet, kommer att ta över som regionchef tills vi har en efterträdare på plats. Mats är – precis som jag – placerad på Sundsvallskontoret och arbetar i dag med Skogssällskapets egna skogsfastigheter. Han har tidigare varit bland annat regionchef, och även om rekryteringen pågår för fullt och vi hoppas att vi snart har en efterträdare på plats så känns det tryggt att han tar över i väntan på min efterträdare.

Tusen tack för den här tiden och jag vill också passa på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Birgitta Löthman

Regionchef Norrland
Karta region Norrland

Region Norrland innefattar länen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, samt norra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Östersund, Sundsvall, Umeå och Vilhelmina.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.