Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region östra Svealand

Regionchef Hans Lindberg skriver om det aktuella läget i östra Svealand.

Vintern har kommit! De senaste veckornas minusgrader har gett oss en otroligt bra start på vintern sett till avverkningsförhållanden, bättre än på många år. Den långvariga kylan har fått tjälen att raskt krypa ner. Enligt bondepraktikan så blir nästa år gott om december är kall, så om man tror på bondepraktikan borde 2022 bli ett bra år.

Nu kör vi på för fullt där det krävs tjälad mark hos våra kunder och hoppas att vädret fortsätter att vara just vinter.

På virkesmarknaden ser vi en viss brist på pappersmassa i Europa, något som kan få effekter på vår inhemska marknad där det länge har funnits överskott av råvaran. Under hösten har vi levererat granmassaved på båt till Europa, vi har med andra ord redan sett effekter av råvarubristen.

Marknaden för timmer håller i sig och det är fortfarande bra priser på sågade trävaror, vilket är mycket bra för oss i denna granbarkborrehärjade region.

Förhoppningsvis ser vi på sikt en bättre situation med coronapandemin, även om rekommendationerna just nu har blivit stramare igen. Vi hoppas att vi snart kan träffas och planerar just nu för olika event under nästa år, där vi träffas antingen i skogen eller på något kontor i vår region. Vi kommer att ha olika teman så förhoppningsvis kan det vara något som passar, så håll utkik!

Gustaf af Wåhlberg kommer att vara föräldraledig från januari till slutet av juli, även Alexander Karlsson kommer att vara delvis föräldraledig under året. Fredrik Löwen, tillsammans med Jacob Mörner, kommer att vara ersättare under tiden.

Vill passa på att önska alla en riktig God Jul & Gott Nytt År!

Hans Lindberg

Regionchef östra Svealand
Karta region östra Svealand

Region östra Svealand innefattar länen Uppsala, Stockholm, Södermanland samt Gotland. Här finns kontor i Uppsala, Stockholm, Nyköping och Visby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.