Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region södra Götaland

Regionchef Carl-Johan Bengtsson skriver om det aktuella läget i södra Götaland.

Vintern är här, och även här i södra delen av landet har vi ju fått lite snö och kyla. Jag har under hösten varit föräldraledig, men är nu tillbaka i rollen som regionchef sedan 22 november.

Vi jobbar just nu för fullt med att färdigställa våra kunders budgetar inför kommande verksamhetsår, och för att sammanställa alla årsrapporter. Hör av dig till din skogsförvaltare om du har frågor eller funderingar kring det!

Som du säkerligen har märkt förs det ju en aktiv debatt om brukandet av våra svenska skogar. På Skogssällskapet har vi försökt att, på ett konstruktivt sätt, nyansera debatten och föra in mer kunskap från forskningen. Ett exempel på det var vårt webbinarium om parallella sanningar i skogsdebatten, som vi genomförde 25 oktober och där över 300 skogsägare, journalister och andra intresserade anmälde sig. Du kan självklart se webbinariet i efterhand.

Under 2022 planerar vi för ett flertal webbinarier inom olika ämnen, vilka de blir kommer vi att skriva om i vårt nyhetsbrev och här på webben.

Ett led i den aktiva debatten om brukandet av skogen är att vi fattat beslut om att ta fram en referensyta på vår egen skog i Åryd, utanför Växjö, för att vissa hur man kan arbeta med kontinuitetsskogsbruk. Riktigt spännande, och ett försök som vi tror kommer att göra stor nytta i att visualisera hur olika hyggesfria metoder ser ut och fungerar i praktiken.

Jag vill önska er alla en god jul och gott nytt år! Som alltid är ni hjärtligt välkomna att kontakta mig vid eventuella frågor eller funderingar.

Carl-Johan Bengtsson

Regionchef södra Götaland
Karta region södra Götaland

Region södra Götaland innefattar länen Skåne, Blekinge och Kronoberg, samt södra delen av Kalmar län. Här finns kontor i Hässleholm, Växjö och Kalmar.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.