Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region västra Svealand

Regionchef Harald Nylinder skriver om det aktuella läget i västra Svealand.

Vintern och kylan kom tidigt i år, och vi hoppas nu att de fina frusna förhållanden som råder i skogen håller i sig framöver.

Vid höstens inventeringar av barkborreskadad skog blev det tydligt att angreppen ökat avsevärt i Dalarna under året. För att uppmärksamma frågan, så att fler markägare blev medvetna om risken för skador på skogen, blev våra skogsförvaltare Rickard Undevik och Lennart Nilsson intervjuade i stora artiklar i bland annat Falu-Kuriren och Dalarnas tidningar.

Flera nya skogsägare i regionen har anslutit sig till Skogssällskapets förvaltning under hösten. Verksamheten växer kraftigast i Dalarna med flera nya skogsägare i Mora, Orsa och Borlängeområdet. I Dalarna gör detta att vi nu letar efter två nya skogsförvaltare för att stärka verksamheten ytterligare. På vårt kontor i Falun har vi, förutom skogsförvaltare och produktions- och virkesansvarig även flera centrala resurser. Skogssällskapets IT-chef samt en av våra planförvaltare sitter placerade i Falun.

Även i Värmland och Västmanland/Örebro växer vi vidare och letar nu efter ytterligare en skogsförvaltare till respektive område.

Vår skogsförvaltare Erik Rumler i Västmanland/Närke kommer under våren att vidareutbilda sig till viltmästare, något vi hoppas kommer att höja kvaliteten på våra tjänster inom viltfrågor och viltförvaltning ytterligare. Under studieperioden kommer Erik att fortsätta jobba en dag i veckan.

Jag vill önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Harald Nylinder

Tidigare regionchef västra Svealand
Karta region västra Svealand

Region västra Svealand innefattar länen Västmanland, Örebro, Värmland, Dalarna samt södra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Västerås, Falun, Karlstad och Torsby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.