Aktuellt från region västra Svealand

Regionchef Fredrik Luhr skriver om det aktuella läget i västra Svealand.

I regionen är det full aktivitet i skogen och vi planerar som bäst inför årets åtgärder på våra kunders fastigheter.

Vi är både stolta och glada över att ha fått förnyat förtroende att förvalta Gävle kommuns skogsinnehav, nytt förvaltningsavtal undertecknades innan årsskiftet. Vi har i upphandling även fått förtroendet att förvalta både Säffle och Åmål kommuners skogar, vilket vi ser fram emot.

Kontoret i Örebro är nu öppnat och finns på Stålgatan 4 där vår skogsförvaltare Erik Rumler finns på plats. Om du finns i närheten av Örebro och är nyfiken på vår skogsförvaltning är det bara att höra av dig för att få ett möte med Erik! Erik har dessutom nyligen vidareutbildat sig till viltmästare, så om du har frågor om vilt, jakt eller våtmarker kan du passa på att ställa dina frågor till honom.

För att bli effektiva när det kommer till att planera upp åtgärder på våra kunders fastigheter har vi förstärkt upp med två planerare som ser till att de åtgärder vi utför görs på bästa sätt. I Karlstad jobbar Gustav Ziemann och i Falun Andreas Persson.

Vi har även knutit till oss ytterligare en entreprenör som primärt jobbar i norra Dalarna: Lima skogsavverkning. Med deras hjälp säkerställer vi att vi kan göra bra jobb på befintliga kunders skogar och även hos kommande kunder i regionen.

Virkesmarknaden fortsätter att vara god, även om många nu tror på en inbromsning för timmersortimenten som en effekt av utmaningarna inom byggsektorn. Än så länge ser vi dock inga problem med avsättningen, och inte heller några nedåtgående pristrender. I dagarna höjde tvärtom Södra prislistan för timmer.

För massaveden ligger priserna på historiskt höga nivåer, så det är bra läge att gallra nu. Även bränsleveden följer den trenden, och vi har en stark prisbild och bra avsättningsmöjligheter för våra kunder.

Fredrik Luhr

Regionchef västra Svealand
Karta region västra Svealand

Region västra Svealand innefattar länen Västmanland, Örebro, Värmland, Dalarna samt södra delen av Gävleborgs län. Här finns kontor i Västerås, Falun, Karlstad och Torsby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.