Mikko Söderling ny vd för Skogssäll­skapet Finland

Finsk björkskog. Foto: iStock

Foto: iStock

2 maj kliver Mikko Söderling in som ny vd för Skogssällskapets finska verksamhet, Tilanhoitajat. Uppdraget är att fortsätta utveckla Tilanhoitajat till att bli Finlands ledande fristående skogsförvaltningsföretag.

Jägmästare Mikko Söderling blir den som tar över rodret som vd för den finska verksamheten. Tilanhoitajat grundades 2013 och har sedan dess stadigt vuxit och etablerat sig som en långsiktig och fristående partner för allt fler skogsägare i Finland. 2015 blev verksamheten delägd av Skogssällskapet, och sedan sommaren 2019 är bolaget helägt av Skogssällskapet. I dag bedriver Tilanhoitajat verksamhet i stora delar av Finland, och är en del av Skogssällskapets koncern som finns i Sverige, Finland och Lettland.

Mikko Söderling har över 20 års erfarenhet av skogsbranschen och kommer senast från rollen som vd för Uittokalusto OY, ett handelsföretag för arbetsmaterial inom skogsbranschen. Under sina år som vd för Uittokalusto OY har han utvecklat bolaget och skapat en god tillväxt.

– Vi känner oss väldigt nöjda med att ha rekryterat Mikko till Skogssällskapet Finland. Han har den erfarenhet som krävs som vd i ett företag i tillväxt. Tilanhoitajat har som mål att utvecklas till Finlands ledande skogsförvaltningsföretag, säger Calle Nordqvist, koncernchef och vd för Skogssällskapet.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Skogssällskapets finska team. Det ska bli spännande att utveckla vår skogsförvaltning i ett bolag som både har gamla anor och en modern affärsmentalitet, säger Mikko Söderling.

Mikko Söderling kliver på uppdraget som vd för Skogssällskapets finska verksamhet, Tilanhoitajat OY, 2 maj 2022.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.