Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Webbinarium om naturvårdande skötsel

Bastardsvärmare. Foto: Niclas Moberg

Bastardsvärmare. Foto: Niclas Moberg

2 september 2020 anordnade Skogssällskapet ett digitalt frukostseminarium om naturvårdande skötsel.

Möjligheterna för att utföra naturvårdande skötselåtgärder i våra skogar är stora, men många känner inte till vilken potential som finns och hur man ska gå tillväga. Dessutom ställer certifieringen också krav på att skogsägare ska utföra skötselåtgärder i de bestånd som är NS-klassade (en målklass som står för Naturvård Skötsel).

Under det här seminariet berättar Line Djupström, Fil. Dr. inom naturvårdsbiologi på Skogforsk, om några övergripande slutsatser om attityder och generella trender kopplat till naturvårdande skötsel. Vi får också följa med Line ut i skogen till vår egen fastighet Bredvik utanför Norrtälje. Där delar Line med sig av några grundläggande tips och råd kring naturvårdande skötsel och vilka värden som kan förstärkas och skapas.

Vi gör också nedslag hos tre av våra skogsförvaltare ute i landet och lyssnar på deras erfarenheter och tips. Robert Karlsson berättar om ett projekt i västra Götaland, Gustav af Wåhlberg går igenom ett exempel från Östergötland och så gör vi ett nedslag uppe i Västerbotten hos förvaltaren David Israelsson.

Se seminariet här:

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.