Jobb och exjobb

Alla Skogssällskapets medarbetare är en del i arbetet för en hållbar utveckling av skog och mark. Foto: Christian Gustavsson

Foto: Christian Gustavsson

På Skogssällskapet jobbar vi för en hållbar utveckling i skogen. Med avstamp i skogsägarens mål sköter vi skogen så att den blir ekonomiskt lönsam samtidigt som biologisk mångfald och upplevelsevärden vägs in. Alla medarbetare på Skogssällskapet är på olika sätt en del av det arbetet, även om långt ifrån alla jobbar i fält.

På Skogssällskapet värderar vi öppenhet, respekt, proaktivitet och kundfokus hos våra medarbetare. Oavsett vilken roll du har i organisationen är det viktigt att du lever och andas dessa värderingar.

Skogssällskapet har omkring 100 medarbetare i Sverige. Vi finns från Vilhelmina i norr till Hässleholm i söder, med kontor i olika storlekar, vilket gör att eget ansvar, engagemang och flexibilitet är viktiga ledord i vardagen. De geografiska avstånden gör att vi kombinerar digitala möteslösningar med ett färre antal fysiska möten.

På Skogssällskapet är lagarbete och sammanhållning viktigt. Varje år har vi flera lag som tävlar i StafettVasan. Vi erbjuder också möjligheten att åka på skidläger tillsammans och att springa GöteborgsVarvet.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Kika in under Lediga jobb och se vad vi söker för kompetenser just nu. Om det inte finns någon annons som passar din profil kan du gärna skicka in ditt CV till oss inför framtiden.

Dedikerat ledarskap

Vi ser det som en självklarhet att Skogssällskapets chefer är dedikerade i sitt ledarskap. Som chef på Skogssällskapet är din främsta uppgift att skapa förutsättningar för dina medarbetare att utvecklas och att komma i mål med sina uppdrag. Ofta arbetar vi tillsammans i lag, och det är chefens uppgift att stötta och främja lagarbetet.

Vi utmanar gamla sanningar

Skogssällskapet har funnits i mer än 100 år (läs mer om vår historia här). Som medarbetare hos oss blir du en del av en organisation där kunskap och erfarenhet är viktigt, men där inga sanningar tas för givna. Vi finansierar varje år forskning och kunskapsutveckling för cirka 15 miljoner kronor. Den kunskapen använder vi för att utveckla skötseln av våra kunders – och våra egna – skogar. Gamla sanningar måste utmanas till förmån för ny
kunskap och nya lösningar, så att skogen kan nyttjas på ett hållbart sätt både nu och i framtiden.

Våra vanligaste funktioner

De vanligaste funktionerna hos oss är skogsförvaltare, kundekonom, fastighetsspecialist och produktionsledare. Här kan du läsa mer om vad de olika funktionerna innebär. Förutom dessa har vi såklart allt ifrån IT-specialister, ekonomer, administratörer och olika kommunikations- och marknadsfunktioner.