Gå till innehåll

Forskning

Skogssällskapet är en av Sveriges största privata finansiärer av forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård. Varje år delar vi ut cirka 15 miljoner kronor i anslag. Här kan du läsa om projekten som vi beviljat anslag, och få veta mer om hur anslagsprocessen går till.

Aktuella projekt

 • Avslutat

  Arboretum Norr sprider kunskap om våra träd

  Projektet syftar till att upprätta och tillgängliggöra en modern databas över arboretumets trädsamlingar med utvecklad information om enskilda arter. Databasen kommer att vara en del i en ny och modern webbplats såväl som telefon-app, med interaktiva kartor över arboretumets trädsamlingar och information om de olika träden.

  Forskare
  Johnny Schimmel
  Ämne
  Kunskap & kommunikation
  Startår
  2013
 • Pågående

  Naturen som arena för integration

  Allemansrätten är en viktig pusselbit för oss att uppleva den svenska naturen. Vi plockar bär och svamp, vandrar, paddlar och fiskar samtidigt som kroppen mår bra både fysiskt och psykiskt. Många svenskar tar allemansrätten för given men för de flesta nyanlända med annan kulturell bakgrund är den ett nytt fenomen.

  Forskare
  Anders Larsson
  Ämne
  Kunskap & kommunikation
  Startår
  2017
 • Pågående

  Kunskapssyntes om nyckelbiotoper

  Projektets syfte är att bidra till evidensbaserade beslut vid hanteringen av nyckelbiotoper på olika nivåer, från policyöverväganden på nationell nivå till mer specifika ställningstaganden på regional och lokal nivå.

  Forskare
  Lena Gustafsson
  Ämne
  Natur- och kulturvård
  Startår
  2017