Affärsutvecklare för Skogssällskapets egen skog

Nu söker Skogssällskapet en affärsutvecklare som vill vara med och utveckla Skogsällskapets egna skogsinnehav. Presentera din idé om vad du skulle vilja utveckla om du fick jobbet! Flexibel placeringsort, sista ansökningsdag 14 maj.

Skogssällskapet hjälper skogsägare att utveckla skogsfastigheter, så att de når sin fulla potential. Målet är att berika skogarna på olika värden och att bruka skogen hållbart – ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Som fristående stiftelse, utan ägarintressen i sågverk eller industri, utgår vi från varje skogsägares egna mål med skogsinnehavet. Verksamheten finns i Sverige, Finland och Lettland. Avkastningen återinvesterar vi i kunskapsutveckling genom att årligen dela ut cirka 20 miljoner kronor i anslag till forskning och utveckling om skogshushållning och naturvård.

Skogssällskapet äger också egen skog i alla länder som vi är verksamma i. Affärsområde egen skog omfattar ca 45 000 hektar och förvaltningen av våra egna skogar följer samma idégrund som Skogssällskapet i övrigt – det vill säga att verka för en bred hållbar utveckling av skog och mark. Där ingår såväl skoglig produktion som naturvård, forskning och försök, upplåtelser, utveckling av tomtmark och förändringar i fastighetsportföljen.

Är du vår nya affärsutvecklare?

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Skogssällskapets egna skogar. Är du intresserad av skogens många olika värden, där volymtillväxt och ekonomisk avkastning ska samsas och utvecklas tillsammans med natur- och upplevelsevärden? Ett särskilt plus är det om du har kompetens inom naturturism, tillväxthöjande åtgärder, upplåtelser och försäljning av tjänster knutet till klimatnytta och biologisk mångfald, liksom skogsförvaltning i Lettland eller Finland.

I din ansökan vill vi att du presenterar din idé om hur Skogssällskapets skogar skulle kunna utvecklas och bli rikare på olika värden med dig som affärsutvecklare. Vi ser gärna kreativa idéer, som andas nytänkande och hittar oväntade sätt att ta sig an skogens roll i samhället. Skogssällskapets egna skogar ska fungera som inspiration och goda exempel för skogsägare i Sverige, Lettland och Finland. Här finns utrymme att testa nya metoder och utveckla tjänster kring virke, upplåtelser, naturturism, klimat och biologisk mångfald. Beskriv:

  1. Vad du skulle vilja genomföra?
  2. Varför det är intressant och värdeskapande och hur matchar det gentemot omvärlden och Skogssällskapet?
  3. Hur det ska genomföras?
  4. Vad det får för resultat?
  5. Vilka kompetenser och egenskaper du har som gör att vi ska välja just dig?

Vad vi söker och erbjuder

Du ingår i en liten grupp med kollegor på avdelningen för egen skog och rapporterar till affärsområdeschef, men du samarbetar även aktivt med kollegor inom hela Skogssällskapet. Som affärsutvecklare ingår det i din roll att ibland ta dig an företagsövergripande uppdrag som t ex projektledare eller vikarierande regionchef.

För att bli framgångsrik och trivas i rollen besitter du en mycket god social förmåga, har ett prestigelöst förhållningssätt och är lösningsorienterad. Att kommunicera och samarbeta med många olika typer av människor faller sig naturligt. Du är självgående, strukturerad och flexibel med förmåga att hantera förändrade förutsättningar. Du är trygg i dig själv och trivs med att ta ansvar.

På Skogssällskapet är vi målstyrda och vägleds av våra värderingar öppenhet, respekt, proaktivitet och kundfokus. Oavsett vilken roll du har i organisationen är det självklart att du lever och andas dessa värderingar. Ditt arbete är en viktig del i att bygga ett starkt förtroende för Skogssällskapet och att bredda vårt nätverk bland skogsägare och entreprenörer.

Vi erbjuder en spännande roll med möjligheter att växa och utvecklas, en arbetsplats med hög trivsel, samhörighet och friskvårdssatsningar.

Du har skoglig högskoleutbildning eller motsvarande, har branscherfarenhet och är motiverad att dela våra värderingar. Ledarerfarenhet som chef eller projektledare är meriterande. God datorvana och att behärska engelska i tal och skrift är en självklarhet.

Skogssällskapet finns med 23 kontor runt om i Sverige. Ange önskemål om placeringsort i din ansökan.

Ytterligare information om tjänsten

  • Harald Nylinder, affärsområdeschef egen skog, 021- 18 24 60
  • Anna-Karin S. Öjerskog, HR-chef, 031-335 66 11

Fackliga kontakter

  • SACO/Naturvetarna, Fredrik Jönsson, 0500-41 01 47
  • Ledarna, Thomas Lindström, 060-64 14 67
  • Unionen, Eva Eriksson, 0521-57 60 62

Ansökan

Vi kommer att behandla ansökningar och inleda intervjuer löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så vänta inte. Maila din ansökan inkl personligt brev med din ‘pitch’ till rekrytering@skogssallskapet.se så snart som möjligt, dock senast 2024-05-14. Skriv koden AUES2403 i ämnesraden i mailet.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.