Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Aktuellt från region östra Svealand

Regionchef Hans Lindberg skriver om det aktuella läget i östra Svealand.

Vi lämnar vintern bakom oss och går mot ljusare tider! Inte bara vädermässigt utan och också med tanke på vaccinationer och en virkesmarknaden som rör på sig i rätt riktning. Marknaden tror på en uppgång av virkespriser och efterfrågan under tredje kvartalet 2021, vilket känns spännande och är bra för Sveriges alla skogsägare.

Granbarkborrens härjningar fortsätter att påverka mycket av det vi gör på region östra Svealand. Där granbarkborren har varit framme har vi försökt rädda så stora virkesvärden som möjligt åt våra kunder genom att prioritera dessa avverkningar. Vi har också på vissa håll avverkat för att förekomma skador – där vi ser att risken för kommande angrepp är stor. Samtidigt har virkesmarknaden nästan svämmat över av virke. Tack vare Skogssällskapets fristående roll på marknaden har vi kunnat jobba utanför de traditionella avsättningskanalerna. Vi skickar både virke utanför Sveriges gränser, med hjälp av båt, och inom Sverige med tåg.

Regionen växer med nya förvaltningsavtal vilket är riktigt kul. Varmt välkomna till alla våra nya kunder! Att vi växer med fler kunder gör också att virkesflödena på regionen ökar, något som ledde till att vi anställde en till produktions- och virkesansvarig som började i februari. Jag vill därför passa på att presentera Hanna Flink, som är stationerad på Uppsalakontoret. Hon jobbar med att koordinera entreprenörer och virkesflöden i Uppland och norra delarna av Stockholms län. Torgny Lisjö, som är placerad i Nyköping, fokuserar på Sörmland, södra delarna av Stockholms län samt Gotlands län.

Många av våra kunder i Sörmland känner redan till den tragiska bortgången av vår erfarne och mycket uppskattade kollega John Wallin. Han lämnade oss hastigt efter en kort tids sjukdom. Rekryteringen av en ny skogsförvaltare i Sörmland pågår, och vi är just nu i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Jag vill passa på att uppmärksamma våra olika webbinarier där ni kan lära er mer om olika ämnen. Läs mer och anmäl er under Evenemang.

Nu inväntar vi en härlig vår och sommar och jag hoppas att vi snart ses i skogen!

Hans Lindberg

Regionchef östra Svealand
Karta region östra Svealand

Region östra Svealand innefattar länen Uppsala, Stockholm, Södermanland samt Gotland. Här finns kontor i Uppsala, Stockholm, Nyköping och Visby.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.