Ny film om vikten av död ved

Från inspelningen av filmen om död ved. Foto: Sverker Johansson/Bitzer Productions AB

Foto: Sverker Johansson/Bitzer Productions AB

Med enkla och kostnadseffektiva insatser går det att göra stor skillnad för mångfalden i skogen. Det visar den nya interaktiva filmen ”Död ved – levande skogar” som Skogssällskapet har varit med och finansierat.

– Jag tror att filmen kommer att bli en aha-upplevelse för många skogsägare, säger Sverker Johansson som är vetenskapsjournalist på Bitzer Productions AB och har producerat filmen på uppdrag av Skogforsk och SLU.

I filmen, som är baserad på resultat från forskningsprogrammet Smart Hänsyn, berättar forskare om varför död ved är så viktig för mångfalden i skogen och hur du som skogsägare kan tänka kring hänsyn på din fastighet. Sverker Johansson berättar att filmen är interaktiv. Du kan som tittare klicka på olika symboler i filmen och lära dig mer om på vilket sätt död ved gynnar livet i skogen, exempelvis vildbin och andra viktiga pollinatörer samt fåglar, lavar och svampar.

Filmen riktar sig främst till skogsägare, planerare och maskinförare, men alla som är intresserade har möjlighet att ta del av filmen på Skogskunskap.se.

– Skogskunskap brukar ha höga tittarsiffror så jag är hoppfull om att filmen kommer att få bra spridning, säger Sverker Johansson. Och Skogen i Skolan ska använda filmen för att lära mellanstadieelever om skogen, det är jättekul!

Vi bidrar till utveckling

Skogssällskapet är en av Sveriges största privata finansiärer av forskning och kunskapsutveckling om skog och naturvård.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.