Vi har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Våra erfarna rådgivare hjälper dig – oavsett om du vill maximera intäkter, jakt eller naturvärden.

Upplevelsevärden

#Upplevelsevärden

Att stärka en skogs upplevelsevärden – eller sociala värden – innebär att man sätter människors upplevelse av skogen i centrum.

Ofta handlar det om att man vill skapa en estetiskt tilltalande skog, som inbjuder till rekreation och friluftsliv och där den biologiska mångfalden gynnas. Här finns artiklar där skogens upplevelsevärden är i centrum.

Artiklar & reportage

  1. Hos skogsägaren Fredrik Solgesjö ska bärriset ge ett rikt djurliv

    Rätt träd på rätt plats, tall och bärris i symbios och ett foderskapande tänk i alla led. Skogsägaren Fredrik Solgesjös främsta prioritet är att skapa en harmoni mellan viltbruk och skogsbruk på sin fastighet i S:t Annas skärgård.

  2. Att gynna bärriset ger goda synergieffekter

    3 frågor till Johan Asp, regionchef och skogsförvaltare på Skogssällskapet, om hur man boostar bärriset på fastigheten.

  3. Trerättersmeny från Jasper Bergström på Kittelfjälls värdshus

    Röding från närliggande Malgomaj­sjön, ren från samebyn intill och hjortron, vildhallon och svamp runt knuten. För Jasper Bergström, som driver Kittelfjäll Värdshus, är lokala råvaror från naturen kärnan i hela verksamheten.

  4. Så gynnar du de goda svamparna i skogen

    De flesta matsvampar är inte enbart goda att äta och trevliga att plocka, de fyller en viktig funktion i skogens ekosystem också. Karin Fällman Lillqvist, hållbarhetschef på Skogssällskapet, förklarar hur du gynnar dessa svampar, även när du behöver göra

  5. Stärkande skog ­– gå ut i skogens hälsokostbutik

    I skogens skafferi finns mer än bara blåbär och kantareller. Bortglömda superbär, smarriga smaksättare och hälsobringande bark och kåda gömmer sig också bland träden. Lite som en dygnet runt-öppen hälsokostbutik – men kolla upp vad som ingår i

  6. Måltidsforskaren Richard Tellström: "Bär och svamp tillhörde överklassen"

    Skogen har i alla tider påverkat oss människor och vår svenska matkultur – men på olika sätt genom historien. Vi har pratat med måltidsforskaren Richard Tellström om bärplockning som fattigmanssyssla, glömda fiskar och överklassens frossande i skogens

  7. 10 smultronställen att besöka på våra fastigheter

    Coronapandemin fortsätter att påverka hur vi kan resa och vad vi kan göra. Men kom ihåg att skogen är lika öppen som vanligt! Skogssällskapet äger skogsfastigheter runt om i Sverige, och vi vill gärna tipsa om vackra besöksmål och intressanta platser i

  8. Skogens besökare i centrum i projekt –”Vi hoppas öka förståelsen för skogen”

    3 frågor till Anders Arnell på Centrum för natur- vägledning på SLU, aktuell med projektet ”Interpretation och naturvägledning för skogssektorn – skogens besökare i centrum”, som Skogssällskapet finansierar.

  9. Hyggesfri skogsskötsel – ett verktyg för skogsägaren att nå sina mål

    Alla pratar hyggesfritt! Men vad innebär det – och vad är det bra för? Karin Fällman, hållbarhetschef på Skogssällskapet, resonerar kring ett tämligen komplext begrepp och framhåller vikten av att inte se hyggesfritt skogsbruk som ett mål i sig, utan som

  10. Skogsförvaltarens tips: Enkla åtgärder för en vackrare skog

    Asymmetriska hyggen och lövrika bryn är två enkla åtgärder som bidrar till att skapa en mer estetiskt tilltalande skog. Det menar David Eiderbrant, skogsförvaltare för Skogssällskapet i Stockholm.