Mörners favorit:

Foto: Håkan Flank

Mozzarellafylld älgtournedos med basilikasås

För fyra personer:

4 tournedos av älg á 180-200 g
150 g mozzarellaost
ó knippe basilika
1 tsk finhackad schalottenlök
20 g smör ó dl vitt vin
1 ó dl ljus viltfond
1 ó dl grädde
75 g smör
1 knippe basilika
3 soltorkade tomater

Sätt ugnen på 125 grader.

Tärna mozzarellan, grovstrimla basilikan och blanda. Gör hål mitt i köttbitarna. Fyll köttet och stek snabbt på bägge sidor, sätt in i ugnen 10 minuter. Fräs löken i smöret. Tillsätt vinet och koka utan lock tills cirka 1/3 återstår. Tillsätt fonden och grädden.

Låt koka några minuter. Sila såsen och mixa med basilika och smör. Salta och peppra.

Hacka de soltorkade tomaterna och strö över köttet.

Vill du prenumerera...

...på vårt nyhetsbrev?

Fyll i din e-postadress här. Nyhetsbrevet innehåller tips och ny kunskap och skickas ut en gång i månaden.

...på Tidningen Skogsvärden?

Fyll i dina uppgifter här. Tidningen skickas därefter kostnadsfritt hem till dig fyra gånger per år.